tiistai 31. maaliskuuta 2015

Mies sisustaa!








Ihme on tapahtunut. Mies yllättäin tv:tä katsellessa ehdotti, kun siitä on suora näkymä makkariin että laitetaanko verho makkarin kapeaan ikkunaan kun tuo nurkkaus näyttää jotenkin tyhjältä. Siis mitä? mietin ensimmäisenä ja olin niin innoissani, että kävin heti kaivamassa kaapista sopivan vaalean verhon ikkunaan. Meillä kun ei kovin usein puututa (lue koskaan) tuohon sisustuspuoleen, niin nyt kun tuli tällainen ehdotus niin toimin heti :D

Ja sehän näyttää tosi kivalle ja lämpimälle kuten asentaja totesi ;) Ikkunakin näyttää nyt suuremmalta kun verhotanko asennettiin nurkkaan asti ja sama juttu ajateltiin tehdä olohuoneen verhoille. Verhoilla voidaan hämätä ikkunoita näyttämään suuremmilta laittamalla verhotanko jatkumaan seinälle ja verhot ripustetaan niin että ne ovat ikkunan vieressä, mutta hieman ikkunan edessä. Annoinkin heti palautetta että useamminkin saa tulla tällaisia ehdotuksia! I like. 

Tuosta oikeasta sivupalkista muuten löytyy Näistä kirjoitan- tekstin alta tunnisteet, joista olen aiemmin kirjoittanut blogiin. Näet heti esim. kaikki makuuhuoneen sisustukseen liittyvät tekstit klikkaamalla `makkari`- tunnistetta jne.
Paistaako jossain päin Suomea aurinko? Täällä sataa ja tuulee. Lapset jo kysyivät- Onko nyt syksy?

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Löytö- Eva Solon kaadin

Tein kivan löydön yksi päivä kun katseeni osui kirppiksellä käyttämättömään Eva Solon lasikannuun, joka oli vielä lahjapaketissaan. Kympillä lähti kaunokainen mukaan ja on varmasti kovassa käytössä ensi kesänä takapihan terassilla kuumina kesäpäivinä :) Lapset halusivat marjoja juoman sekaan ja sillä aikaa kun äidin pää kääntyi oli yksi pää jo lasissa. Ei suinkaan lasten!







Kisu lipitti vadelmavettä lasista ihan kuin vanha tekijä :D Lapsilla ainakin oli hauskaa!
Täällä on kesä jo kovin mielessä. Pihanlaittoa ja kukkien istutusta jatketaan kesällä ja istutetaan siemenet kasvimaalle kasvamaan. Saa nähdä tuleeko yhtä hyvä porkkanasato kuin viime vuonna.. Huomaatteko, haaveilen täällä jo täysin lämpimistä kesäpäivistä! Kukapa ei :) Tuossa päivällä puhuin lapsille että joko pidettäisiin leikkimökin avajaiset, kunhan siivotaan ensin mökki kunnolla. Onneksi tässä ennen kesää on tulossa mukavia juttuja kuten risteilyä, synttäreitä, reissu pääkaupungin seudulle ja muuta mukavaa, niin tuntuu että ei kesään enää pitkä aika ole. Pari kuukautta. Takatalvea uhmaten en ottanut enää talvitakkia esiin (pesin jo viime viikolla varastoon) ja nyt mennään kevättakilla satoi tai paistoi :)
Kohta pääsee ulos sohvalle makoilemaan, hörppimään kylmää juotavaa ja lukemaan sisustuslehtiä ja -blogeja :) Oi että! Mukavaa viikonloppua!




keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Pääsiäisaskartelut










Pääsiäinen lähestyy. Me istutettiin rairuoho jo viime viikolla, koristeltiin pajunkissat ja kananmunat. Lapsia niin nauratti kun isi ei millään meinannut saada puhallettua kuoria tyhjiksi :) Tein ehkä liian pienet reiät kananmunan kuoriin.. Osa pääsiäismunista pääsi koristamaan vanhaa ikkunaa keittiön seinälle. Rautalangasta, siimasta ja tytön rikki menneestä korusta syntyi söpöjä koristeita ja lapset maalasivat munat. Rairuohokin ehti kasvaa pitkäksi, sitä piti hieman jo leikellä. Joka vuosi on kiva koristella pienesti kotia pääsiäiseen, vielä suklaamunia haen kaupasta lapsille ja sitten on meidän valmistelut tehty. Joko teillä on aloitettu pääsiäisvalmistelut vai mennäänkö pääsiäinen ilman koristeita?

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Vihreään ei kyllästy





Valkoisen ja mustan lisäksi on yksi väri johon ei kyllästy. Vihreään, viherkasvien muodossa. Meillä on aina ollut viherkasveja, pieniä puita ja leikkokukkia kotona. Rakastan kukkia ja perjantaipuska tarttuu melkein joka viikonloppu mukaan. Nyt perjantaikimpun jätin kauppaan ja ostin pienen myrtin olohuoneen pöydälle. Kesällä sen voi viedä kuulema ulos, toivotaan että kestää minun hoidossa kesään asti ja ylikin. Ruukku tuli kasvin mukana ja siitä sainkin ajatuksen että olohuoneen sohvalle sopisi kivasti yksi konjakinsävyinen nahkatyyny. Hmm... mistähän sellaisen löytäisin. 
Ostin muuten kauppareissulla kassillisen narsisseja ja oli tarkoitus istuttaa ne ulos sisäänkäynnin eteen, mutta se taisi jäädä ajatuksen tasolle tällä kertaa :D Ulos kun vilkaisee niin luulen ettei siellä pysy edes narsissit hengissä. Voihan takatalvi. Takkaan tulet, villasukat jalkaan ja kuuma kaakao pöydälle, sillä selviää ;)
Seuraavassa postauksessa tulossa kuvia meidän pääsiäisaskarteluista. Iloista tiistaita!


maanantai 23. maaliskuuta 2015

Paneelikaton maalaus

Uusi viikko aluillaan ja aloitetaan viikko lukijan pyynnöstä ohjeilla paneelikaton maalaukseen :) Pelkkä tumman katon maalaus peittävällä valkoisella raikastaa ja avartaa tilaa niin paljon että tila suurenee heti silmissä. Remonttikohteen katto oli siis ensimmäinen kohde joka maalattiin ja ainahan remppa kannattaa aloittaa katosta. 80-luvun tumma paneelikatto madalsi pientä tilaa, joten oli selvää että paneelit maalataan valkoisiksi.




Aluksi katto pestiin hyvin kidesoodaliuoksella kahteen kertaan (hyvä, edullinen ja myrkytön pesuaine) ja huuhdeltiin hyvin. Tähän voi käyttää vaikka vanhoja nukkaamattomia pyyhkeitä/lakanoita. Kattoa en hionut ollenkaan, koska maalimyyjä sanoi että kidesoodaliuoksella kun pesee katon, niin se hieman jo karhentaa pintaa ja tuleehan siihen vielä tartuntapohjamaalikin päälle. Myös oksalakka jätettiin pois. Nyt on vuosi kulunut katon maalauksesta ja yhtään kellertävää oksan kohtaa ei ole tullut näkyviin. Sainkin Teknoksen maalilinjalta hyvän neuvon, että jos miettii oksalakan laittoa, niin tartuntapohjamaalia voi sipaista vaikka muutaman paneelin päälle ja jos ei kahdessa viikossa oksan kohdat ole tullut läpi maalista niin ei välttämättä tarvita oksalakkaa. Katto oli myös sen verran vanha että senkin takia jätettiin oksalakka pois. Mutta kyllähän sitä suositellaan laitettavaksi koska oksalakka hidastaa oksan kohtien läpilyöntiä, mutta minä en sitä laittanut.

Pesun jälkeen (annetaan vuorokausi kuivua) aloitin maalauksen ja tässä käytin samoja maaleja kuin kaapistojen ovien maalauksessa. Eli Futura Aqua 3- tartuntapohjamaalia yksi kerros ja kuivuttuaan kävin läpi kaikki raot vielä akryylimassalla. Massan sai helpoiten rakoihin kun ensin levitti tuubista raon täyteen ja sormella pyyhkäisi tasaiseksi, ei tarvinnut enää hiomisia. Jos katossa on paikattavaa esim. reikiä yms. niin pikasilotteella voi ne paikata ja hioa, sen jälkeen pitää muistaa laittaa vielä pohjamaali paikattujen kohtien päälle. Pintamaalina käytin puolihimmeää Futura Aqua 20- kalustemaalia (sopii myös paneelikattoon). Paneelien välit maalasin siveltimellä ja paneelit telalla. Minusta sillä oli vaan helpompi levittää maali pintaan mitä lakkasiveltimellä. Suositus on että katto maalattaisiin kahteen kertaan, mutta yksi pintamaali kerros riitti meillä peittämään. 


Toivottavasti näistä ohjeista oli apua Petralle ja muillekin ja saa kysyä jos jäi jotain epäselvää :) Ohjeita ja käyttötapoja on varmasti yhtä monta kuin tekijääkin, mutta nämä on siis minun omakohtaisia kokemuksia ja vinkkejä :) Mukavaa alkanutta viikkoa!

lauantai 21. maaliskuuta 2015

DIY- Kaapin ovien maalaus

Lauantaita! Remonttikohteessani, jonka sain valmiiksi jo viime vuoden puolella, uusittiin pintamateriaaleja mm. lattia vaihdettiin laminaattiin ja seinä tapetoitiin. Uudistin pintoja myös paljon maalaamalla. Yksi näistä maalauskohteista oli keittiökaapistojen ovien maalaus. Kysyin tarjousta uusista ovista ja tarjouksen kuultuamme päätimme että ovet maalataan.
Omasta mielestäni tämä oli suurin urakka. Tein työn todella tarkkaan ja hyvät pohjatyöt kannattaa aina! Aikaa kului ovien maalaukseen useita tunteja. Yhtään valumaa tai muutakaan jälkeä ei oviin jäänyt ja ammatikseen kalusteita myyvä ja asentava henkilökin kävi ovia ihailemassa ja sanoi että ei uskoisi että nämä vanhat ovet on maalattu, näyttävät ihan uusilta. Se jos mikä palkitsi kovan työn :)
Kerron teille omat niksini melamiiniovien maalaukseen. Eli kaapistot olivat 80-luvulta, väri tuollainen pyökki ja ovissa nuppivetimet. Irroitin kaapin ovet rungoista ja otin vetimet pois. Kidesoodaliuoksella pesin ovet ja kostealla pyyhkeellä pyyhin kidesoodat hyvin pois. Seuraavaksi tein kevyen hionnan hiomakoneella (hiomapaperi 240). Hommaan käytin Teknoksen vesiohenteisia maaleja ja täytyy kyllä sanoa että käyttämäni Futura Aqua maalit ovat todella huippuja! Tämä on omakohtainen kokemus maaleista ja haluan vinkata näistä teillekin. Ihastuin täysin maalin peittävyyteen ja miten helppo sitä oli levittää, jopa kattoon. Kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla kyseisiä maaleja. Samoilla maaleilla maalasin siis myös paneelikaton, ikkunan puitteet, oven karmit ja yhden oven.
Kevyen hionnan jälkeen laitoin kerroksen Futura Aqua 3-tartuntapohjamaalia oven pintaan. Aloitin maalauksen oven takaa ja vaahtomuovitelalla maalasin ovet. Sillä sain parhaimman jäljen aikaan. Maalia ei kannata laittaa liikaa ettei tule valumia. Jossain kohtaa, kuten altaan alla olevissa allaskaapeissa oven pinta oli kupruilla, tähän käytin Silora D pikasilotetta. Silotteen päälle pitää muistaa laittaa vielä pohjamaalikerros sen kuivuttua.
Pintamaalina käytin puolihimmeää Futura Aqua 20 kalustemaalia, joka sävytettiin maalarinvalkoisella. Sen levitin myös vaahtomuovitelalla. Työjärjestys oli aina sama, ensin oven tausta ja reunat, sitten kuivuttuaan käänsin ovet ja maalasin etupuolen. Jotkut maalaa ovet paikallaan, mutta omasta mielestäni parhaimman jäljen saa aikaa kun ovet irroittaa ja tekee maalauksen ovien ollessa vaakatasossa. Maali oli todellakin niin peittävää että yksi kerros pintamaalia riitti. Lopuksi laitoin vielä uudet vetimet oviin.



Lopputuloksesta tuli raikas ja tupakeittiön valoisuus on ihan uskomaton kaapinovien uuden ilmeen myötä! Ja paljon valoisuutta lisäsi myös katon maalaus. Harmi että minulla ei ollut kunnollista ennen-kuvaa, kun pikaisesti pimeällä räpsin kännykällä, mutta jälkeen kuvasta huomaa eron. Jos mietit kaapin ovien maalausta niin suosittelen, varmasti osaat, minäkin osasin ja ihan ensimmäistä kertaa maalasin :) Aikaa ja kärsivällisyyttä se vaatii mutta lopputulos palkitsee! Iloa viikonloppuusi <3


keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kauniit maljakot ja kuulumisia








Heippa ihanat! Toivottavasti teillä on ollut kivempi päivä. Täällä hoidetaan pientä kuumepotilasta. Tuntuu että kaikki taudit on käyty läpi tässä kuukauden sisällä mutta näköjään kova kuumekin iski vielä. Nyt pienimmäiseen. Kuulema korva kipeä ja juuri tarkistettiin korvat, ei muuta kuin uudelleen lääkäriin.
Kävin itsekin äskettäin lääkärissä kun flunssa ja hengenahdistus jatkuu, nyt sain vahvemmat astmalääkkeet ja suositeltiin että yrittäisin olla ilman kortisonikuuria kun juuri söin kuurin kuukausi takaperin. Lääkäri sanoi että kirjoittaa minulle sairaslomaa, mutta mihinpä minä sitä lappua olisin tarvinnut, lapset täytyy hoitaa sairaanakin. Voi olisipa ihana kun joku tulisikin kotiin hoitamaan lapsia kun itse on sairaana. Mies tuli töistä ja laitoin hänet heti apteekkireissulle. Onneksi kahden päivän päästä on viikonloppu ja sitten saa levähtää hetken. 
Kuvissa vilahtaa tämän hetken mieluisimmat maljakot, isompi on House Doctorin  hups, siis Bloomingvillen maljakko ja pienempi on ostettu Tigerista. Olen heikkona kauniisiin maljakoihin ja yksi kaappi onkin täyttymässä maljakoista :D Ajatella, naistenpäivän kimpun heitin vasta eilen pois ja vielä siitä jäi pinkki gerbera ja vihreitä oksia, jotka laitoin erikokoisiin maljakoihin. Kimppu kesti kyllä kauan, siitä oli iloa pitkään. Sen verran piti saada eilen raitista ilmaa että hain tontin reunalta muutamat pajunkissat maljakkoon.
Nyt otan tuon pikkupotilaan kainaloon ja toivon että parannutaan pian <3 Mukavaa viikon jatkoa teille!

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Juhlapöytä on katettu














Iloiset sunnuntai-aamutervehdykset näiden pinkkien kuvien kera. Meillä vietettiin tytön syntymäpäiväjuhlia, tässä kuvasaldoa juhlista :) Täytekakkuna oli perinteinen tähtikakku mansikka-kermavaahtotäytteellä. Mokkaruutuja, kaurakeksejä, neljää erilaista suolaista piirakkaa, karkkia ja popcornia. Kokeilin ekaa kertaa tehdä poro-härkämuffinsseja, olivat kuulema tosi hyviä. Ihanat äiti ja anoppi auttoivat leipomuksissa ja toivat kaurakeksit, mokkapalat, kinkku-paprika-, lohi- ja tonnikalapiirakat mukanaan juhliin. 
Petshopit, Lego Friendsit ja kaikki pienet askartelutilpehöörit ovat tämän hetken suosikit tytöllä. Petshopeilla leikitään joka päivä ja talojakin on kertynyt jo neljä kappaletta. Yritin ehdottaa jos petshopit vois muuttaa nukkekotiin kun nukkekodissa olisi enemmän tilaa, mutta ei kuulema :D Ekaa kertaa vasta vuosi sitten kuulin näistä lemmikeistä ja ovat niin kova hitti leikeissä! Onhan ne suloisia otuksia. Tyttö kysyikin että millaisia Petshoppeja sulla äiti oli pienenä? Silloin ei Petshopeista oltu kuultukaan, on se jännä kun aina tulee uusia juttuja ja mitä ihmeellisimpiä leluja. Minun vanhat barbit ja my little ponyt kelpaa kuitenkin vielä leikkeihin. Tyttö tuossa tuumas että säästää Petshopit omille lapsilleen, suloinen :) Ihanat synttärit vietettiin <3

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Lahjaksi minulle?

Sain aivan upeita lahjoja valmistujaispäivänäni ja moni muisti vielä rahalahjalla, joten olen tässä pohtinut mitä niillä ostaisin. Ensin ajattelin että käyn hemmottelemassa itseäni esim. kauneushoitolassa. Kasvo- jalka- ja käsihoidot, oi että, olisipa mukavaa pitkästä aikaa! Mutta sitten päädyin kuitenkin siihen että haluan jotain pysyvää, tavaran, jota katsellessa voin muistella valmistujaispäivää :) Kokosinkin tähän alle kollaasin, joista valitsen yhden tai useamman.


Vahvana ykkösenä tällä hetkellä HAY:n About A Chair*. Yksi löytyy jo olkkarista ja sille pitäis saada kaveri. Istumatilaa tarvitaan lisää olohuoneeseen. Se tuli huomattua taas kerran kun juhlia on nyt ollut useammat tässä lyhyen ajan sisään. Kynttilälyhty* ja salaattiottimet* olisi myös ostoslistalla. Kodinhoitohuoneeseen tarvittaisiin uusi valaisin ja mietin tätä mattamustaa valaisinta* sinne, mutta luulen että se ei tarpeeksi valaise tilaa kuvun sisältä. Olisi tuo ihana makkariinkin! Valaisinhulluna haluaisin valita jonkun valaisimen lahjaksi, mutta sitten kuitenkin kallistun mietinnöissä tuoliin, koska istumatilaa tarvitaan olohuoneeseen lisää. Tässäpä mulle perjantai-illaksi pohtimista ;D Nyt toivotan teille oikein ihanaa viikonloppua! Oli aivan mahtava lenkki-ilma aamulla kun tiet oli sulana ja arska paistoi <3
Kuvat lainattu finnishdesignshop.fi. *Postaus sisältää mainoslinkkejä.

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Takan uusi ilme




Yksi projekti on odottanut kauan to do-listalla.. Nimittäin takan maalaus. Nyt sain vihdoin yliviivata tehtävän listalta :D Eihän tuossa kauaa mennyt kun tartuin telaan ja siveltimeen, kaksi tuntia ja takka oli saanut valkoisemman ilmeen. Antiikkilaastin väri, joka rakennusaikana takkaan valittiin oli hieman kellertävä ja nyt vihdoin sain haettua valkoista maalia ja sudin sen pintaan. Ero on huomattava! Ensimmäisessä kuvassa näkyy alaosassa entinen sävy, yläosa tuossa kuvassa jo maalattu.
Valitsin sävyksi listavalkoisen ja maalina käytin ihan sisämaalia, Tikkurilan Remontti-Ässää. Myyjä kehoitti maalaamaan takan kahteen kertaan, mutta yksi kerros riitti hyvin peittämään, kun tela oli pitkäkarvainen. Nyt on keltaisuus ja mustat nokitahrat historiaa :) Maalia jäi vielä, jos sattuu savut tulemaan sisälle takkaa tai leivinuunia sytyttäessä niin aina nokitahrat voi maalata maalilla päälle. Urakan kun sain päätökseen niin aloin miettimään seinien maalausta.. niin se pieni remppa laajenee isoksi ;D Pistetään kevään piikkiin nämä intoilut! Nyt lenkkarit jalkaan ja lenkille poitsun kanssa tuonne keväiseen luontoon. Viime reissulla huomasin jo pajunkissoja, jos nappais muutamat oksat nyt mukaan.
Aurinkoista päivää sinulle!

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Tänään Naistenpäivänä..






Mies muisti minua upealla kukkakimpulla <3 Sanoi lähtevänsä ruokakauppaan ja tuli kukkien kanssa kotia :) Ihana vaaleanpunainen kimppu missä on gerberaa, ruusuja ja mikähän se tuon yhden vaaleanpunaisen kukan nimi olikaan.. 



                                        Nauti jokaisesta päivästä,hetkestä,
                                                 iloista elämäsi retkessä.
                                            Tuot elämän lämpöä maailmaan,
                                             sitä kaikkea paljon tarvitaan.

                                                  Ihanaa Naistenpäivää!

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Tauluhyllylle täytettä


Olen etsinyt sopivaa julistetta tv-tason päälle taulyhyllyyn. Raamitkin löytyy, vain kuva puuttuu. Googlen kautta yritin etsiä jos eksyisin jonkun nettikaupan sivuille, missä olisi hyviä vaihtoehtoja. En halua mietelause- tai kirjainjulisteita vaan jotain muuta, ehkäpä kasvokuvan. Kuva, mikä on kiinnostava, salaperäinen ja yksinkertainen. Ei liikaa värikkyyttä vaan juliste saisi olla mustavalkoinen tai sävyt maanläheisiä.




Kuva lainattu fotografiska.eu

Juliste tulisi tuon kuviollisen mustavalkoisen taulun tilalle. Muutaman ehdokkaan olen löytänyt mm. kuvaaja Paolo Roversin taidonnäytteet Natalia Vodianovasta. Aivan huikea yllä oleva kuva. Bongasin julisteen ekaa kertaa Casa Mimistä. Jotain tällaista haen, osaisitko neuvoa mistä voisin löytää samankaltaisia kuvia? Keväistä viikonloppua!



keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Minun elämäni aakkoset

Keskiviikkoista huomenta kaikille! Sain haastavan haasteen Miialta Oma Koti Valkoinen-blogista, kiitos Miia <3 Haasteessa kerrotaan vapaamuotoisesti elämäni aakkosista. Haastavan tästä teki se, että kaikkiin aakkosiin en millään meinannut keksiä sanoja ja niitä pitikin miettiä tovi :) Suurin osa oli kuitenkin heti mielessä ja ne kirjoitinkin ensin, vaikeimmat kirjaimet jätin viimeiseksi. Tässä tulee minun listani ja joukossa saattaa olla paljastuksiakin.
A= Aviopuolisoni <3 
B= Bloggaaminen. Noin viisi vuotta sitten kun aloitin blogin ja kirjoitin ensimmäisen postauksen, niin en ollut yhtään miettinyt sitä sen pidemmälle, hetken mielijohteesta vain aloitin ja tässä sitä edelleen ollaan. Silloin sisustusblogeja oli hurjan paljon vähemmän kuin nykyään. En osaisi edes veikata miten paljon sisustusblogeja on nykypäivänä? Jokaiselle löytyy varmasti mieluista luettavaa :)
C= Calsium. En juo maitoa joten syön päivittäin kalkkitabletin. Vaikken juo maitoa, niin juustot, rahkat ymt. ovat herkkuani.
D= DIY. Voi että rakastan tehdä Diy-juttuja ja erityisesti luonnosta poimituista tarvikkeista syntyy vaikka mitä kivaa.

E= Espanja. Espanjassa kävimme lomalla viimeksi ja seuraava loma on jo suunnitteilla, suuntana ehkäpä Italia :)

F= Fitrahka. Rahkoista paras, niin hyvää että voisin syödä yliannostuksen proteiinia :D Nyt on tullut samalta valmistajalta myös maustettuja versioita, lempparini on vanilja.
G= Gym. Kuntosali. Löysin innostukseni uudelleen salilla käymiseen lasten syntymien jälkeen ja puolisen vuotta olen nyt treenannut 2-3krt/vko. Mikä sen ihanampaa kuin tulla kovan treenin jälkeen kotia :)
H= Hieronta. Käyn säännöllisesti hierojalla ja ilman sitä hartiat ja niska jumittuvat heti. Hieronnasta huolimatta niska on nyt taas ihan jumissa, mutta jospa se helpottaisi kun ensi viikolla pääsen hierojalle.
I= Iskä <3
J= Juokseminen. Viime kesänä aloin juoksemaan ja otin myös musiikin mukaan juoksureissuille, musiikki tekee juoksemisesta vielä kivempaa!
K= Kuume, ei mikään tavallinen kuume vaan vauvakuume. Olisipa ihana sellainen suloinen pieni poika tai tyttö, joka herättäisi yöllä <3 On se hassua kun miettii noita yöherätyksiä.. silloin kun lapset olivat pieniä ja heräsivät monta kertaa yöllä, sitä toivoi että voi kunpa joskus saisi nukkua ja nyt kun saa nukkua toivoo että olisi joku pieni joka herättäisi öisin :)
L= Luonto ja maisemat.Tämä kuva on otettu ihan meidän kodin läheltä. Voisin kuvailla vaikka kuinka ympäristöä ja luontoa, aina ei vain kamera satu olemaan mukana joten tämäkin kuva räpsäisty kännykällä.

M= Musiikki kuuluu jokapäiväiseen elämääni. Eniten iskee suomalainen musiikki ja Suomipopilta kuuluu hyvää musiikkia, mitä kuuntelenkin päivisin.
N= Nuoruus. Voi niitä aikoja.. silloin mentiin ja koeteltiin äidin hermoja. Moni onkin sanonut että olen ollut melkoinen tapaus :D Tein juuri toisin mitä minulle sanottiin. Nyt ymmärrän äidin huolen ja toivon että omien lasten kanssa ei tarvitsisi kokea samanlaista.
O= Oma aika. Pienten lasten äitinä sitä tarvitsee myös omaa aikaa ja yleensä silloin lähden salille, lenkille tai olen vain yksin kotona ja järjestelen paikkoja. Jopa siivoaminen rentouttaa!
P= Perhe, maailman tärkein ja rakkain. Niin onnellinen olen heistä <3


Q= Quattro Stagioni pizza, en tykkää.
R= Ruoka. Tykkään viettää aikaa keittiössä ja kokata. Ei syödä einesruokia vaan joka päivä itse tehtyä ruokaa. Ja salaatteja tehdään myös tosi paljon. Joskus viikonloppuisin voi herkutella esim. pizzerian pizzalla. Ja meillä myös leivotaan!
S= Siivoushullu?! Jos saisin päättää niin koti olisi aina siisti. Nykyään se on mahdottomuus ainakin lastenhuoneen osalta. En voi sietää pölyä tasoilla tai pölypalleroita lattialla, siksi olenkin vähintään joka toinen päivä siivousliinat ja mopit viuhuen menossa pyyhkimään tasoja ja lattioita.

T= Terveellisemmät elämäntavat. Mitä vanhemmaksi sitä tulee, sitä enemmän tulee mietittyä terveellisempiä elämäntapoja. Aika terveellisesti kyllä tällä hetkellä eletäänkin :)
U= Unissapuhuja, olen minä! Puhun unissani ja tekstiä tulee paljon! Kotona se ei haittaa, mies on jo tottunut siihen ja aamulla saattaakin kysyä että mitäs unta näit kun puhuit sitä ja tätä :D Mutta kylässä ollessa ei yhtääään kiva ominaisuus :D
V= Veljeni <3 Hurjapää, joka on onneksi rauhoittunut hieman nuoruusvuosistaan ;) 
W= white & black blogini. Nimi blogille syntyi siitä kun pidän mustasta ja valkoisesta, värit ovat edelleen lempivärejäni.


X= X-asentoon talvella lumihankeen ja lumienkeleitä tekemään. Lasten mieleen ja aikuistenkin!
Y= Ystävät <3 Ihanat, ihanat.
Z= Zzzz, uni maistuu joka yö vähintään 8h. En ikinä jaksaisi nousta aamulla ylös, jos nukkuisin vaikka kuuden tunnin yöunia. Olen myös iltavirkku ja aamutorkku :D
Å= Åååååå.. Vähän kuin wau, saattaa päästä suustani kun ihastelen jotain :D
Ä= Äiti <3
Ö= Ööö..joko tää loppu! Olipas vaikea keksiä noille erikoisemmille aakkosille sanoja :)


maanantai 2. maaliskuuta 2015

Tyhjennys- paljon turhia vaatteita




Sain inspiraation vaatekaapin läpikäymiseen kun huomasin vaatehaasteen, jossa siis lasketaan omat vaatteet. Mielenkiintoinen haaste. Miten monta vaatetta kaapista löytyykään.. Ylen sivuilta voi lukea haasteesta lisää. Yhteen aikaan (ennen lapsia) ostin tosi paljon uusia vaatteita, aina lähdettiin shoppailemaan ja joka kerralla palasin monen kassin kanssa kotiin. Huh huh. Nykyään ostan tosi harvoin vaatetta itselle ja aioinkin nyt käyttää jo olemassa olevia vaatteita enkä ostaa yhtään uutta.



Olin karsinut jo jonkun verran omasta kaapista vaatteita pois ennenkuin törmäsin haasteeseen, mutta ennen vaatteiden laskemista karsin vielä vähän lisää. Minun vaatekaapistani lähti siis aika monta vaatekappaletta kierrätykseen tai suoraan roskiin. Yhteensä 63 kappaletta! Paljon omasta mielestäni. Nyt vaatetangot ja -hyllyt näyttävät hyvältä, tyhjää tilaa tuli :) 
Vaatekaappini koostuu enimmäkseen mustista vaatteista, mutta väriäkin löytyy mm. kesävaatteista ja urheilupaidoista. Vaatteita minulle jäi tyhjennyksen jälkeen 182 kappaletta. Vielä tuo lukumäärä mietityttää, tarvitsenko oikeasti 182 vaatetta? Voisinko vielä karsia? Ja laskuista jäi pois sukat, alusvaatteet ja ulkovaatteet. Jos olisin laskenut ne mukaan niin määrä olisi noussut yli kahteensataan.


Miten on, oletko joskus laskenut vaatekaappisi sisällön vai tartutko haasteeseen nyt? :)