lauantai 21. maaliskuuta 2015

DIY- Kaapin ovien maalaus

Lauantaita! Remonttikohteessani, jonka sain valmiiksi jo viime vuoden puolella, uusittiin pintamateriaaleja mm. lattia vaihdettiin laminaattiin ja seinä tapetoitiin. Uudistin pintoja myös paljon maalaamalla. Yksi näistä maalauskohteista oli keittiökaapistojen ovien maalaus. Kysyin tarjousta uusista ovista ja tarjouksen kuultuamme päätimme että ovet maalataan.
Omasta mielestäni tämä oli suurin urakka. Tein työn todella tarkkaan ja hyvät pohjatyöt kannattaa aina! Aikaa kului ovien maalaukseen useita tunteja. Yhtään valumaa tai muutakaan jälkeä ei oviin jäänyt ja ammatikseen kalusteita myyvä ja asentava henkilökin kävi ovia ihailemassa ja sanoi että ei uskoisi että nämä vanhat ovet on maalattu, näyttävät ihan uusilta. Se jos mikä palkitsi kovan työn :)
Kerron teille omat niksini melamiiniovien maalaukseen. Eli kaapistot olivat 80-luvulta, väri tuollainen pyökki ja ovissa nuppivetimet. Irroitin kaapin ovet rungoista ja otin vetimet pois. Kidesoodaliuoksella pesin ovet ja kostealla pyyhkeellä pyyhin kidesoodat hyvin pois. Seuraavaksi tein kevyen hionnan hiomakoneella (hiomapaperi 240). Hommaan käytin Teknoksen vesiohenteisia maaleja ja täytyy kyllä sanoa että käyttämäni Futura Aqua maalit ovat todella huippuja! Tämä on omakohtainen kokemus maaleista ja haluan vinkata näistä teillekin. Ihastuin täysin maalin peittävyyteen ja miten helppo sitä oli levittää, jopa kattoon. Kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla kyseisiä maaleja. Samoilla maaleilla maalasin siis myös paneelikaton, ikkunan puitteet, oven karmit ja yhden oven.
Kevyen hionnan jälkeen laitoin kerroksen Futura Aqua 3-tartuntapohjamaalia oven pintaan. Aloitin maalauksen oven takaa ja vaahtomuovitelalla maalasin ovet. Sillä sain parhaimman jäljen aikaan. Maalia ei kannata laittaa liikaa ettei tule valumia. Jossain kohtaa, kuten altaan alla olevissa allaskaapeissa oven pinta oli kupruilla, tähän käytin Silora D pikasilotetta. Silotteen päälle pitää muistaa laittaa vielä pohjamaalikerros sen kuivuttua.
Pintamaalina käytin puolihimmeää Futura Aqua 20 kalustemaalia, joka sävytettiin maalarinvalkoisella. Sen levitin myös vaahtomuovitelalla. Työjärjestys oli aina sama, ensin oven tausta ja reunat, sitten kuivuttuaan käänsin ovet ja maalasin etupuolen. Jotkut maalaa ovet paikallaan, mutta omasta mielestäni parhaimman jäljen saa aikaa kun ovet irroittaa ja tekee maalauksen ovien ollessa vaakatasossa. Maali oli todellakin niin peittävää että yksi kerros pintamaalia riitti. Lopuksi laitoin vielä uudet vetimet oviin.Lopputuloksesta tuli raikas ja tupakeittiön valoisuus on ihan uskomaton kaapinovien uuden ilmeen myötä! Ja paljon valoisuutta lisäsi myös katon maalaus. Harmi että minulla ei ollut kunnollista ennen-kuvaa, kun pikaisesti pimeällä räpsin kännykällä, mutta jälkeen kuvasta huomaa eron. Jos mietit kaapin ovien maalausta niin suosittelen, varmasti osaat, minäkin osasin ja ihan ensimmäistä kertaa maalasin :) Aikaa ja kärsivällisyyttä se vaatii mutta lopputulos palkitsee! Iloa viikonloppuusi <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit ilahduttaa, niitä on aina mukava lukea!
Voit jättää kommenttia myös vanhempiin postauksiin, vastailen niihinkin :)