maanantai 13. elokuuta 2012

Omasta maasta herkkuja

Tänä vuonna tuli kasvimaalta niin paljon satoa etten tienny mihin nuo kaikki vihertävät laitan, joten osa meni pakkaseen. Salaatin sekaan, ruokaan ja piirakoiden päälle ripottelen silloin tällöin persiljaa ja mm.kalan mausteeksi tuoretta tilliä. 
Porkkanaa, hernettä ja salaattia on meillä napsittu suoraan maasta ja syöty samantien. Varsinkin pienten mieleen nämä naposteltavat :)






Tein myös persiljavoita, hyvää pihvin kanssa.
Ajateltiin viime viikonloppuna että pidetään kesän viimeiset illanistujaiset grillailun merkeissä. Pitkään kestäneiden sateiden jälkeen kun päivä näytti siltä että aurinko paistaa ja on lämmin.
Jälkkäriksi paistettiin muurinpohjalettuja omenahillon kera.  Irtokarkkeja ja erilaisia pähkinöitä unohtamatta :) Oli muuten hyvä yhdistelmä, pähkinät ja karkit, kannattaa kokeilla :)


Nyt näyttää siltä että saatiin jatkoaikaa näille lämpöisille päiville. Ehkäpä tää ei ollutkaan kesän viimeinen grillausilta! Pääsen muuten piakkoin maalauspuuhiin, leikkimökki valmistuu hyvää vauhtia!

6 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä herkkuja :P!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omasta maasta haetut herkut maistuu paljon paremmalle kuin kaupasta ostetut :) Kiva ku jätit viestiä Janika! :)

      Poista
  2. Teille on tullut hyvä sato :)
    Meillä oli tänä vuonna vaan ihan pikkiriikkinen kasvimaa, herneitä saimme ja persillijaa, ensi vuonna olisi tarkoitus kasvattaa isompi sato.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuli satoa vähän liikaakin :) Ainaki persiljaa ja tilliä ;)
      Porkkanatkin alkaa olemaan jo niin isoja että voi kohta kerätä pois. Ens vuonna herneitä pitää muistaa laittaa enemmän, nyt oli vaan kolme pientä riviä.
      Hyvää alkavaa viikkoa ja paranemisia <3

      Poista