torstai 31. maaliskuuta 2011

Yrttitarha

Meidän koti on muuttumassa yrttitarhaksi :D No ei vaan.. vähä istutin timjamia, oreganoa, basilikaa, persiljaa, tilliä..

Tästä on mukava napsia ruokaan muutama lehti. Namskis! Omat basilikat on vielä niin pieniä niin ostin kaupasta tuoreen yrttipuskan.
Mutta kyllä näistä vielä syötävää tulee, ihan varmasti :) Hitaasti kasvavat..
Timjamia..


Ohran siemeniä istutin jo hyvissä ajoin. Ennen kylvin aina rairuohoa, mutta minusta ohran siemenistä tulee tukevampi, tasaisempi ja kauniimpi lopputulos. Tiputkin pysyy paremmin pystyssä :)

Tältä näytti viime pääsiäisenä meidän keittiössä. Laitoin siimalla peikonoksan katosta roikkumaan ja koristelin pääsiäismunilla.
                   Joko teillä on laitettu siemenet itämään vai ostatko valmiin   
                                                     asetelman pääsiäiseksi? 


                                                                  AURINKOISTA PÄIVÄÄ toivottelee



9 kommenttia:

  1. Ihania viherryksiä!
    Olen suorastaan kade koska kaikki yrtit mitä ostin, kuolivat. Mä olen vaan niin onneton kasvien kanssa :/
    Jos yrittäis edes sitä ohraa kasvattaa pääsiäiseksi? Siemenestä yritin kasvattaa chilejä kerran, en saanut edes niitäkään itämään.

    Tuo oksa on kiva, mun siskolla oli samanmoinen jouluna, ja siinä roikkui joulukoristeet, yksinkertaista mutta kaunista!

    VastaaPoista
  2. Kiva idea tuo peikonoksa! Minun pääsiäinen taitaa mennä tänä vuonna vähän sivu suun, mutta onneks muiden blogeista voi silti kurkkia pääsiäisjuttuja :)

    VastaaPoista
  3. Mietin kanssa tänään Lidlissä noita yrttijutskia kun siellä oli siemenpusseja myynnissä, mutta jätin vielä sinne...oon tosi huono kaikkien kasvavien kasvien kanssa...:)

    Pääsiäiseksi kyllä kasvatan rairuohon, puolet ohraa ja puolet rairuohon siementä.

    Pääsiäistä tulee varmaan laitettua muitten blogien innoittamana enempi kuin aiempina vuosina.

    Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Outi: Höh, harmi ettei yrtit pysyny hengissä. Muistithan kastella niitä?
    Ohra kyllä kasvaa kun vaan kastelee sitä. Mä olen tuolla suihkupullolla suihkutellu vettä, mikä näkyy tossa yhessä kuvassa. Multa ei mene liian märäksi ku tuolla kastelee.

    Tuohan oiski kiva joulupuunakin, ei tarvis joulukuusta ollenkaan :)

    Onnen Omenia: Joo mä oon kans ihastellu monista blogeista pääsiäiskoristuksia. Vielä en ole ite koristellu, yritän malttaa odottaa vielä vähän aikaa. Saa nähä löytyykö parin viikon päästä vielä pajunkissoja.. Pääsiäismunatkin on vielä kaupan hyllyllä :)

    Päm: Kyllä ne lähtee itämään kun vaan muistaa kastella niitä ja saavat riittävästi valoa. Ei ne muuta tarttee :) Ja sähän voit nostaa ne sitten sinne teidän terassille kun ilmat lämpenee :)
    Toi oliki hyvä idea laittaa puolet ohraa ja puolet rairuohon siementä. Tulee varmasti kaunis kun käyttää molempia!

    Mukavaa viikon jatkoa sinnekin :)

    VastaaPoista
  5. Ihanaa vihreää! Niin kauniin keväisiä kuvia. Tuoreet yritit keittiössä on kyllä parasta, tuo innostusta ruuanlaittoon. :)
    Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Esmeralda: Niin on, mukava napsia ruokaan tai salaattiin yrttejä :) Ja tällä hetkellä meillä ei ole yhtään viherkasvia, niin oli mukava laittaa vähän vihreää kotiin. Ihanaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  7. Ihastuttava tuo sinun viimevuotinen oksa munineen.....vois kokeilla meillekin?!

    Sulle on tulossa mahtava yrtti-puutarha! Mahtavaa, kun saa omasta takaa kaikki ihanat yrtit!

    VastaaPoista
  8. meille tulee eka kertaa pääsiäisruohoo, I hope :P. (toki lapsuudenkodissa oli aina, mut sieltä poismuutettua en oo 10v. laittanu..). ostin sitä leveälehtistä pääsiäisruohoa, näytti niin kivalta kaupassa :)

    VastaaPoista
  9. Kirsikka: Kiitos :) Joo kokeileppas, hieno ja helppo pääsiäiskoristus :) Toivottavasti nuo mun yrtit nyt lähtee kunnolla kasvamaan niin saa sit viedä ne ulos kun ilmat lämpenee.

    S: Aijaa :)saapa nähä mitä teijän kisut tuumaa, varmaan maistelevat :D Meillä toinen kisu aina söi rairuohoa ja oksensi, mut nyt tuo ohra on saanu olla ihan rauhassa..vielä :D

    VastaaPoista