maanantai 31. joulukuuta 2012

Mielenkiintoisimmat kuvat blogiarkistosta v.2012


Meillä kaikilla on varmasti paljon muistoja vuodesta 2012. Vuoden viimeisen päivän kunniaksi muistelin menneen vuoden blogikirjoituksia ja ensimmäistä kertaa tein kollaasin tänne blogin puolelle. Kuvia katsellessa huomasin miettiväni joidenkin kuvien kohdalla, että onko tästä kuvanotosta tosiaan jo puoli vuotta aikaa, tuntuu ihan kuin oisin vasta kuvan napannut. Minun vuoteen on mahtunut paljon ihania hetkiä ja muistoja, ne henkilökohtaisimmat pysyy aina mielessä ja monia ikimuistettavia hetkiä olen saanut talletettua myös kameraan. Alkuvuodesta onkin urakka edessä :) Pitäis teettää niistä tuhansista kuvista ne parhaimmat ja laittaa valokuvakansioihin. Lapsista on niin paljon kuvia että yksi kansio täyttyy samantien :)

Mutta mitäs tänne blogin puolelle on talletettu? Kuvia mm. kodin sisustuksesta, DIY-jutuista, ostoksista, pihan ja puutarhan edistymisestä, juhlista, maisemista.. Olkaapas hyvät, tässä murto-osa vuoden blogikuvista :) Tätä oli mukava tehdä, paljon kivoja juttuja muistui mieleen! :)







Haluan kiittää teitä kaikkia lukijoita ja kävijöitä tästä vuodesta, ihana kun olette olleet seurana! Kiitos viestiä jättäneille niin tänne blogin puolelle kuin sähköpostiinkin ja kiitos myös teille hiljaisemmille lukijoille, tiedän että teitäkin siellä on <3 
Ja kiitos inspiraatioista joita olen teiltä toisilta bloggaajilta saanut.


Iloa, lämpöä, rakkautta ja terveyttä toivon jokaiseen kotiin ja hyvää Uutta Vuotta 2013! Viettäkäähän ikimuistoinen uusivuosi <3 Nähdään pian :)




perjantai 28. joulukuuta 2012

Kuvia ja tunnelmia meidän joulusta

Tässäpä tulee kuvia meidän joulunvietosta. Joka päivä herkuteltiin, nähtiin sukulaisia ja ystäviä, saunottiin ja ulkoiltiin syönnin jälkeen :) Joulukinkkua ei oo ikävä, sen verran paljon sitä tuli syötyä. Joulupukkikin kävi ja pukilla oli niin monta säkkiä mukana, että meidän piti mennä avuksi kantamaan ne tupaan asti. Lapset hihittivät pukin kuullen että kylläpäs me ollaan oltu kilttejä kun saadaan näin paljon paketteja :D





Pihalla oli aivan erityinen tunnelma ja sitä käytiinkin moneen kertaan ihastelemassa. Lumikinoksia, lyhtyjä, valoja, narskuva lumi ja kimaltelevat puun oksat..oi että <3

Aattoaamuna laitettiin takkaan tulet ja katsottiin perinteinen Joulupukin kuumalinja. Välillä luettiin uusinta satukirjaa. Näissä Siili-kirjoissa on aivan ihania tarinoita ja kuvituksia.








Jäälyhtyjä tein pihalle melkein 30 kappaletta ja aattona sytytin kynttilät, jotka paloikin Tapaninpäivään asti. Ulkovaloja ei pihalla tarvinnut ollenkaan, tunnelma oli niin kaunis jäälyhtyjen ja jouluvalojen loisteessa.
Ihanan joulun saimme tänäkin vuonna <3
Toivottavasti sinulla oli yhtä ihana ja tunnelmallinen joulu <3



sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Hyvää Joulua


Joulu on jo nurkan takana ja me rauhoitutaan joulun viettoon täällä kotona. Siivoukset on tehty ja ruoat shoppailtu, jes. Huomenna aatto alkaa perinteisellä aamusaunalla kynttilän valossa. Aamupalaksi riisipuuroa (unohdin ostaa mantelit!) ja maistiainen kinkkua :) Aattoaamuna on ihana herätä leivinuunista tuleviin herkullisiin tuoksuihin. Joululauluja kuunnellaan autossa matkalla mummoloihin ja ihastellaan ohikiitävien talojen tunnelmia ja jouluvaloja. 
Kohokohta lapsille on tänäkin jouluna pukin vierailu illan suussa, pukista on puhuttu monta kuukautta ja huomenna se hetki viimein koittaa! On toivottu prinsessamekkoa, autoja, city-legoja ja lisää prinsessamekkoja :D Ja tehty piirustuskin pukille. Lasten isovanhemmat lellii ensimmäisiä lapsenlapsiaan, ehkä vähän liikaakin <3 
Ihanat isovanhemmat, parempia ei vois toivoa. Tarjoavat aina apuaan, kun meillä on yhtä aikaa menoa miehen kanssa ja tarvittais lapsille hoitajaa. Hakevat lapset kylään ja leikkivät lasten kanssa. Onnellinen olen siitä <3 Viime kerralla siellä oli pidetty omat pikkujoulut :)

Liekki lämmin kynttilästä
syttyy ihmissydämeen,
matkaa arjen hämärästä
teen jo juhlaan jouluiseen.

- tekijä tuntematon-



Jo hiljenee vuoden askareet ja aherrus syksyn työn.
Ota sydämees hetket talviset ja rauha jouluyön.
-Irma Koskinen-



Tulit jo meidän luoksemme,
tulitpa joulukulta!
Saimme kuusen ja kynttilät
tuomisiksi sulta!
Koti on valmis ja herttainen,
juhla mielessä kaikkien.
Silmät loistavat pienoisten,
niin kuin joulun tähdet.
Tulit jo meidän luoksemme,
tulitpa joulukulta!
- Wilho Siukonen -





Lämmintä joulumieltä ja 
Hyvää Joulua sinulle <3



torstai 20. joulukuuta 2012

DIY-juttuja lisää ja yksi peuran pää


Peuran pää sai seurakseen itse tehdyn höyhenkranssin hyllyn päälle. Onko tuo edes peura? Minusta on vähän pelottavankin näköinen, silmistä :) 
Kranssi oli tosi helppo tehdä ja aikaakaan ei mennyt kuin puol tuntia, kuumaliiman ja höyhenien parissa. Höyhenkuusissa meni enemmän aikaa vaikka pienempiä olivatkin. On tää askartelu vaan niin kivaa touhua että ei siinä tunteja lasketa ;)

On täällä puuhasteltu muutakin, joka päivälle olen suunnitellut jotakin, aattoon asti :) Eilen tein sinappia, tuli hyvää! Just semmoista sopivan makeaa ja pippurista :) Tätä vien meidän kyläilypaikkoihin jouluna. Ja arabialaisen maustekakun leivoin kahvipöytään piparien ja joulutorttujen kaveriksi. Kuorrutteen kakun päälle teen vasta aattona. Suolaiseksi kahvipöytään ajattelin lohitartarleipiä.



Joka jouluaatto, Joulu- ja Tapaninpäivä meidät kutsutaan valmiiseen joulupöytään syömään, meillä on kolme eri paikkaa missä käydään herkuttelemassa. Tästä on tullut jo yksi perinne :) Sanoinkin jo miehelle että ostetaanko tänä jouluna vähän pienempi kinkku, ettei jää oma kinkku syömättä. Eihän se passannu, 8 kilon kinkku odottaa pakkasessa paistamista :) Ja aina se on kyllä tullu syödyksi, vaikka syödään jouluruokaa muuallakin.

Mitkä on teidän lemppari jouluruoat? Meillä joulupöytä koostuu mm. kinkusta, karjalanpaistista, kalasta, keitetyistä perunoista, porkkanalaatikosta, lanttulaatikosta, perunalaatikosta, erilaisista salaateista mm.rosolli, sieni- ja, vihreä salaatti, kasvisgratiinista ja juustotarjottimesta. 
Aamupalaksi syödään riisipuuroa ja jännätään kuka saa mantelin :) Ja yöllä käydään myös napsimassa siivuja kinkusta :) Harrastetaanko teillä yösyöntiä jouluna? :)Kylläpäs tulikin nälkä kun mietin näitä kaikkia herkkuruokia!
Täällä tuoksuu uunituore leipä, kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä saaristolaisleipää ja nyt meen maistamaan ekan palasen, tuliko siitä hyvää. Kivaa torstain jatkoa!

maanantai 17. joulukuuta 2012

Maanantai-vinkit

Sain blogini lukijalta jokin aikaa sitten kysymyksen sähköpostiini tuosta mustasta torkkupeitteestä sängyn päällä, että mistä se on ostettu. Ostin tämän siis joskus alkuvuodesta Lidlistä(!) ja voi että tykkään, niin pehmeää materiaalia. Nyt sinne on tullut taas näitä myyntiin mustana, luonnonvalkoisena ja ruskeana. Jos ihastuit vilttiin, niin pikapikaa tänään hakemaan omasi :), se oli tämän päivän tarjous ja myyvät niitä varmaan niin kauan kuin tavaraa riittää. Oli ihan pakko hakea vielä luonnonvalkoinen samanlainen, pidän sen joko itsellä tai sitten sujautan pukinkonttiin :)

Tuossa sivupalkissa, oikealla ylhäällä on vielä pari päivää käynnissä Vallilan kilpailu, jossa palkintona yli 1000 euron arvosta tuotteita. Käykäähän osallistumassa jos ette vielä ole käyneet :) Eli osallistumisaikaa torstaihin 20.12 asti.
Lumista maanantain jatkoa!